Sunday, February 11, 2007

Då var ännu en jobbhelg över...

Har jobbat helg igen. Det är skönt att det är bara var tredje helg som man jobbar, men när väl jobbhelgen kommer, går det rätt bra. Idag fick vi göra en liten förändring för att en av mina kollegor var sjuk. Det fungerade och gick bra.

Idag var jag på Östermalm, lite på Söder. Det är kul med viss variation om den kombineras med kontinutet. Det ena goda förskjuter inte det andra, som min svärmor brukar säga. : ) Det är varierande att jobba i hemtjänst, eftersom man jobbar med människor. Ibland letar man efter borttappade nattlinnen, andra gånger sitter man och samtalar om livet. Det kan alltid hända något, när man jobbar med människor. Det är dock så att för det mesta är det återkommande saker. Värma mat, handla, städa, diska, ta med soporna och slänga dem, hjälpa människor med hygien och dusch, gå en promenad osv... Det gör man inte bara med en, utan med flera.

Men livet är mer än jobbet. Promenader med Josefin, kaffe och hembaka semlor, bloggskrivande, bibelläsande och annat skoj. Ska skriva om mer än bara jobbet. : )

Några saker som gör livet värt att leva: Gud, Josefin, familj och släkt, vänner, te, kaffe, choklad (minst 70% ; ) ), böcker, bakning, matlagning, slalomåkning, samtal med vänner, långfärdskriskoåkning, kramar osv... listan slutar inte här... Gud kommer först. Josefin kommer som en god tvåa, när det gäller i förhållande till Gud, men i förhållande till annat, som nummer 1. Famil j och vänner kommer sedan. Resten har ingen inbördes ordning.



No comments: